Grind daken

Grind als dakbedekking zie je vaak bij platte daken (dakterras, garage ect.) Grind voorkom het wegwaaien van het dak. Omdat de dakbedekking een kwetsbaar materiaal is, is het noodzakelijk dat de grind rond is en niet scherp. Zo voorkom je dat er geen scheuren in komen en dat het gaat lekken.

Voordelen van een grind ballast dak

Thermische regulatie: Grind op het dak fungeert als een isolatielaag, waardoor het gebouw beter geïsoleerd is tegen warmte in de zomer en kou in de winter. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor koeling en verwarming.

Bescherming tegen UV-straling: Grind biedt bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-straling op het dakmembraan. Het helpt de levensduur van het dak te verlengen door het te beschermen tegen veroudering en degradatie veroorzaakt door de zon.

Weerbestendigheid: Grind helpt het dakmembraan op zijn plaats te houden en te beschermen tegen schade door extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, stormen of hagel. Het voorkomt dat het dakmembraan wordt blootgesteld aan directe impact van de elementen.

Drainage: Grind op het dak fungeert als een drainagesysteem. Het laat water gemakkelijk door het grind sijpelen en voorkomt dat water op het dak blijft staan. Dit kan helpen bij het voorkomen van waterlekken en mogelijke waterschade aan het dak.

Geluidsisolatie: Grind kan ook helpen om omgevingsgeluid te verminderen, zoals verkeerslawaai. Het fungeert als een dempend materiaal en absorbeert geluidstrillingen, waardoor een rustigere binnenomgeving wordt gecreëerd.

Onderhoudsgemak: Een dak met grind ballast vereist over het algemeen minder onderhoud dan andere soorten daken. Het grind beschermt het dakmembraan tegen beschadiging, waardoor de behoefte aan frequente reparaties of vervangingen wordt verminderd.

Een nieuw dak laten leggen door Breezodak
Breezodak verzorgt projecten op maat. Het bedekken van daken met unieke groottes of vormen is voor ons geen probleem. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door:

 • Duurzaamheid
 • Persoonlijke service
 • Kwaliteit

Industriële daken

 • Distributiecentra
 • Bedrijfshallen
 • Opslagruimtes

Particuliere daken

 • Garagedaken
 • Uitbouw
 • Grinddaken

Nieuwbouw

 • Plattedaken
 • Garagedaken

Breezodak: 35+ jaar specialist in nieuwe daken
Voor het plaatsen, renoveren en repareren van uw PVC dak bent u bij Breezodak aan het juiste adres. Onze specialisten analyseren uw situatie en voorzien u van het juiste advies en de benodigde oplossing. Wij hanteren al meer dan 35 jaar een persoonlijke aanpak, waarbij wij rekening met uw omgeving houden en u één aanspreekpunt heeft voor al uw vragen.

Klant ervaringen

Goede service. Binnen een dag geholpen. Uitstekende service
Stenfert Makelaars
Doen wat ze zeggen en dat voor een goede prijs, waren er erg blij mee
Gerry van Kempen
Nav een behoorlijke lekkage aan het dak van onze woning, snel contact kunnen leggen met Breezodak BV. Daarbij netjes en professioneel te woord gestaan en van goed advies voorzien. Na dakinspectie is het dak direct gerepareerd. Tevens zijn zij goed bereikbaar. De volgende keer kiezen wij zeker weer voor Breezodak BV.
Frank Peters
S’ochtends gebeld, erg snel ter plekke, probleem spoedig en goed verholpen !
Gerwin van Zetten

Wilt u ook een nieuw grind ballast dak voor uw bedrijfspand of woning? Vul dan onderstaand formulier in en de specialisten van Breezodak zullen contact met u opnemen.

Liever direct iemand spreken? Neem dan contact op met onderstaand telefoonnummer.